7/7/08

Llista n/1



Inauguro alegrement un nou apartat del meu bloc: les llistes. Creo així una nova categoria. Avanço ja que estic preveient que comença ara i aquí una època d'abundància de llistes, en el meu bloc i fora d'ell. Al capdavall, com sempre, hauré de fer dues llistes la setmana vinent: la de l'equipatge per fer la maleta i la de coses immancables a veure o fer o realitzar a Sicília.



La primera llista del bloc, però, la dedico a alguna cosa més desagradable. Serà una llista de situacions que ens toca viure, de manera conscient, i que més ens valdria o més voldríem poder abstreure'ns.

Partiré d'una cita d'Stendhal. És una llàstima perquè no el cito mai, a Stendhal, malgrat la meva admiració per ell i la seva obra. Roman tan dins meu que suposo que veig el món des dels ulls d'Stendhal en gran part. És tan en el meu interior que podria afirmar que sempre el cito, totes les paraules les he après d'ell. Jo tindria una visió stendhaliana del món i la literatura, com R. Barthes assegura tenir una visió proustiana del món i la literatura.

Això però és un altre tema. La qüestió ara és la cita que comentava. Que, de fet, no pertany a Stendhal, sinó a l'abat Giovanni Battista Casti, però que Stendhal utilitza com a punt de partida del capítol XXIII de «Le Rouge et le Noir»:

"Il piacere di alzar la testa tutto l'anno, è ben pagato da certi quarti d'ora che bisogna passar". (O sigui: "El plaer d'aixecar el cap tot l'any està ben pagat de certs quarts d'hora que cal passar").

Bé, després d'aquest voluminosa introducció, la llista. Fixeu-vos que com fa Laurence Sterne a «The Life and Opinions of Tristam Shandy, Gentleman» us he fet creure en diverses ocasions que començava i, de fet, no he començat encara. I el millor, una entradeta que havia de ser de 4 línies com a màxim, al final ocupa ja diversos paràgrafs. Espero que d'ara endavant (suposo que vosaltres també ho espereu) em limiti a escriure llistes de veritat i no aquestes rotllos.

Per fi, la llista de tot allò que hem de viure però que voldríem fer-ho inconscientment:

1) la gran part de proves mèdiques, en especial les realment doloroses, que esdevenen tortures.

2) certes relacions socials obligades: algun parent o amic d'un amic.

3) certes reunions o hores a la feina.

4) i últim i per mi més important: l'avió. Volar és una tortura. Tant ho és que a hores d'ara ja estic patint per un avió que agafaré el dia 17. Desitjaria poder pujar a l'avió drogada a l'estil MA Baracus* de «The A-Team».

I vosaltres, què incloureu a la llista?

___________________________________________________________
* Acabo de descobrir que MA és BA en la versió anglesa i són les sigles de Bad Attitude, o sigui, Mala Actitud. MA és la traducció al castellà... Esteu tan horroritzats com jo?

18 comentaris:

Anònim ha dit...

En realidad M.A. es el sobrenombre porque en la serie se llamaba Sargento Bosco Albert Barracus. Y en realidad se llamaba Lawrence Tureaud, aunque su nombre artistico es Mr. T. Fue conpañero de Hulk Hogan en la WWF (lucha libre), bueno, ha hecho de todo, tiene un disco benefico, tiene una serie de dibujos animados, varias fundaciones deportivo-beneficas, fue descubierto por el grandissimo Sylverter Stallone en el casting para Rocky III y para colmo fue Guarda espaldas de Muhammad Ali y de Maickael Jackson. Aunq lo mas curioso es que el mismo fue durante años Policia Militar, curioso luego le vimos escapar de ella durante años..

Anònim ha dit...

No quiero dejar en el tintero algo que todos nos hemos preguntado, porque coño se hacia ese peinado. Pues, el siguio sus raices hasta africa y descubrio una tribu que se hacia ese peinado tan mono. nunca se lo quito por respeto a sus raices.

P.D. The A team (La pelicula) saldra en 2009!!!!

Nuria, el curro es mi peor situacion quotidiana.

Unknown ha dit...

que pena de the a team.... has vist la obregon en la serie?

la chica ha dit...

jo al·lucino!

1) ma no és ma sinó mr.t
2) mr.t participa en el teu bloc! ;)
3) ma és "mala actitud"? quina cutrada! (perdoni, mr.t, em referia a la traducció del seu nom, no a vostè)
4) mr.t va ser poli? i guardaespatlles d'aquell parell? carai.

ualaaaa!!

la chica ha dit...

ah, sobre la llista:

1) estem d'acord
2) estem d'acord
3) estem molt d'acord. a la meva feina, una reunió té una durada de 3 hores, de les quals, aprofitables, són 7 minuts.
4) jo no tinc por als avions, i tu tampoc no n'hauries de tenir. ves a veure al jodorowsky i et farà passar la por als avions.

reflexionaré i aportaré alguna nova situació, vale?
(segur que mr.t hagués preferit estalviar-se veure's com ma de "mala actitud"!)

Unknown ha dit...

sí, vull més moments horribles que hem deviure però que preferiríem fer-ho de manera inconscient

Anònim ha dit...

He sigut poli militar i guardaespatlles, lluitador amb hulk hogan....xo no estic gens segur de poder aguantar anar de compres amb la nuria dema.
Li dire a Phoenix que em doni alguna coseta..

xDD

Anònim ha dit...

Momentos horribles:

-Coger algun transporte publico (sobre todo renfe)
-Cualquier tipo de papeleo (cola xa el dni, pasaporte, papeleo del coche..)
-Visitar a algun familiar (Xa mi almenos es horrible)
-quedar con alguien y tener que esperar durante mas de 20 mins.
-Ir a comprar y tener cerca a alguna yaya con ganas de parloteo.

la chica ha dit...

- aguantar jefe(s)

Anònim ha dit...

Joder Jose, vaya rollo que has soltado sobre el puto MA, lo has sacado de la wiki?? Prefiero pensar que no conocias esos datos, aunque ahora por tu culpa ocupan sitio en el cerebro de todos nosotros!

Para la lista de cosas horribles: Poner un huevo en un lavabo público

Anònim ha dit...

Pues me sabe mal, pero no, no lo he mirado en la wiki. Lo siento.

Xa la lista: Observar ciertas indumentarias que portan los guiris en verano.(estilo calcetines blancos con chancletas)

la chica ha dit...

- el moment previ a fer intervencions en públic
- no saber què dir
- haver de demanar alguna cosa als jefes
- les sales d'espera

m'han sortit unes quantes coses més però no les puc posar en una llista pública. pa que veas que he fet els deures!

Unknown ha dit...

val clarit, ja m'explicaras

molt bé nuria, però això no sé si caldria posar-ho en aquesta llista o en la llista de coses vergonyoses que fem

jose adora a mr. t... sap tota la seva filmografia. m'horroritza pensar que ha buscat coses d'ell i tal abans i perquè sí, per plaer no?

Anònim ha dit...

Se cosas de Mr.T, y de muchos mas, porque me interesan o me han interesado. Tu sabras muchos libros y de historia del arte y a mi me gusta mucho otras cosas que tu calificas de "testosteronicas" Como la WWF, la AWF, el NWO, el K-1, el D-1, la F-1, El Initial D, la NFL, la NHL,...y demas.

TE puedo tmb dar detalles de personajes como Arnold Schwarzenegger que fue 7 veces Mr. Olimpia, o Sylverter Stallone que como todos sabemos sufre una paralisis facial.

Y no sigo porque freaky seria un termino que se quedaria corto.

Nuria, porque no has dudado ni un segundo que era yo??

Unknown ha dit...

Traduce la lista de siglas y explica qué es cada cosa, Jose, please

Anònim ha dit...

Ok, pues aqui va el aclaramiento:

World Wrestling Federation,
All-stars Wrestling Federation, New World Order, (Estas tres y alguna mas, son competiciones de lucha libre americana)

K-1, Es el campeonato del mundo de artes marciales, el tipico "Kumite" japones, en que, lucan distintos paises con distintas artes. La "K" viene de que puedes luchar haciendo: Kung fu, Karate, Taekondo, Muai Thay, kick Boxing, etc..

D-1, es el campeonato mundial de Drift, una modalidad de carreras de coches.
Initial D, es una serie de Manga, de dibujos, una peli, una leyenda japonesa de como empezo el Drifting en el monte AKINA.
(El K-1 y el D-1 solo se compite en suelo japones)

La Formula 1 no merece comentario, salvo hablar del todopoderoso KAISER, Michael Schummacher y un homenaje a Ayrton Senna.

LA NFL, es la National Football League. Seguro que os suena de los simpsons la famosa SUPERBOWL de futbol americano. Mis equipos son los The Buccaneers of Tampa Bay y los San Francisco 49rs.

La NHL, es lo mismo pero de Hockey sobre hielo, con su famossisima regla de que puedes pegar puñetazos al contrancante durante dos minutos y sin que intervenga nadie.

Mr. Olympia es el campeonato mundial de culturistas, el mas importante.

Hay mas cosas testosteronicas (BMX, WRC,etc..)pero no quiero aburriros tanto.

Que te ha parecido, Nuria?

Anònim ha dit...

Supongo que el Nº1 de esta lista de cosas odiosas que toca sufrir, es leer mis comentarios....

P.D. La fecha es el homenaje a Ayrton Senna. Que murio en carrera ese dia, en el circuito "Autodromo Enzo e Dino Ferrari" en el G.P. de San Marino. Al volante de un Williams Renault FW16.

Unknown ha dit...

testosterónico 100%, no tinc més paraules