2/8/07

Villa Farnesina



Un dels moments estelars del viatge a Roma: dimecres al matí ens espera una jornada intensiva que volem començar amb la Villa Farnesina. O sigui que anem a Piazza Cinquecento amb la intenció que algun "autista" ens digui un bus per anar-hi. Allà li demanem al primer que trobem que ens diu que agafem el 910. Ok! Esperem un munt d'estona i quan el bus passa ja va pleníssim, això que estem a l'origen, i hem d'anar dempeus, en aquesta mena de llauna de sardines. Comença el trajecte, jo porto un babós a darrera i lluito per mantenir-hi una distància prudencial. L'home que tenim sentat a davant fa burilles i parla pel mòbil. Comencem a sospitar que aquest bus va a qualsevol lloc menys a la Villa Farnesina. Li demanem al senyor-de-les-burilles-i-el-mòbil. Ens diu que no va a la Villa Farnesina. Baixem a la següent parada.

Aterrem enmig del Corso d'Italia. O sigui en un barri construït en època fascista (d'això m'enteraré hores més tard). Decidim d'agafar un taxi ja que no té pinta que hi hagi gaires parades de bus ni res. El carrer és ample, sembla una ronda. L'experiència barcelonina et fa esperar trobar taxis amb facilitat, però no... Poc més tard em començo a demanar si serà com a Paris, que els taxis tenen parades i caçar-ne és tan difícil que tothom truca. Els conductors dels cotxes i motos ens miren, què es pensaran? (De fet a Roma els homes miren massa en general... De què ens estranyem?)

Al final agafem un taxi. El taxista és simpàtic però no té idea d'arribar. Li ensenyem en el mapa i s'inicia el viatge, passant per davant la Borghese, Castel Sant'Angelo... i ens deixa en un lungotevere que tampoc no és tan a prop. Ens endinsem en el barri i al final, després de preguntar en una botiga, hi arribem.

Tota aquesta peripècia valia molt la pena. La Villa Farnesina ara mateix està com en restauració. Però la Galatea es pot veure, és a la primera sala un cop paguem l'entrada. Hi ha més frescos en l'edifici. Però ja la Galatea sola paga la pena. Veure-la mereix aquesta odissea i moltes més.

Al vespre quedo amb la meva amiga romana. Li explico la nostra aventura i ella riu: evidentment "l'autista" que a Termini ens va indicar el 910 es pensava que li demanàvem pel Palazzo della Farnesina, un edifici dels anys trenta, avui en dia ocupat pels Ministeri degli Affari Esteri de la República Italiana, i que es troba en l'anomenat Foro Italico. D'aquí que ens indiqués qualsevol altre bus...

1 comentari:

Ithilme ha dit...

Juer, nunca mejor dicho: vaya odisea!jejeje Tus experiencias me servirán en un futuro, cuando vaya yo!O para cuando vayamos juntas, si en la vida podemos coincidir en hacer un viaje !! ;)

Yo de caravaggio he visto muy poco de verdad. En el Mnac hicieron una expo y trajeron unos pocos...El Baccus y la cesta de frutas me gustaron.

También me gustan mucho Medusa, El nombamiento de San Mateo(creo que es de las mejores), La Huida a Egipto, Narciso...Es que Caravaggio es mucho Caravaggio!! Y en general me gusta toda su obra! ah y la Conversión de San Pablo también está muy bien!!Pero ninguna de todas esas obras las vi cara a cara, in situ, en vivo ...Y supongo que la impresión al verlas de cerca debe ser diferente que en reproducciones!

Mira, aquí encontré una buena galería!(te recomiendo la web, porque hay muchas galerías, ordenadas alfabéticamente, etc):

http://www.artrenewal.org/asp/database/art.asp?aid=589&page=1

Petonets