5/11/08

Sequera


Em fascina la capacitat dels mitjans de comunicació (vull dir televisió, premsa, etc.) per focalitzar l'atenció (la nostra, la de tots) en un tema, que esdevé capital, preocupant, problemàtic i inevitable. Ara mateix l'objectiu de la premsa (sé que ho heu notat) és, principalment, la crisi econòmica. Cal dir que vam poder respirar uns dies del tema, que a mi m'ofega, gràcies a les eleccions als Estats Units.



Em fascina també la capacitat que tenen aquests mitjans per oblidar el que, al seu parer, ja no importa. Aquests temes irrellevants són esborrats com si mai no haguessin estat de portada. Penso, per exemple, en la sequera, que actuava com a mostra del cataclisme climàtic que ens havia d'afectar en un marge de pocs anys. Ara la sequera és aigua passada (mai millor dit) degut als litres de pluja i pluja que ens assolen en aquesta tardor glaçadora. El tema, com deia, és ara l'apocalíptica crisi de la qual no deixen de parlar. I no deixen de dir-nos que durarà anys, i que serà pitjor el 2010 (calia dir-ho? si encara no som ni al 2009...), i que la Borsa pujarà amb la victòria d'Obama, o que al final la tan esperada victòria d'Obama no repercutirà en res, i que les dades de l'Atur són catastròfiques... Mentre, perquè tot sigui encara més depriment, la meva nòmina s'encongeix mes rere mes.


I, tal com us havíeu adonat i tal com alguns havíeu comentat, en la meva vida hi ha una mica de crisi i també una mica de sequera. Perquè jo no sóc un mitjà informatiu, sinó una persona que no oblida amb facilitat, ni esborra completament, ni passa del passat. I, ho reconec, ara visc un moment de sequera creativa. I per això he abandonat el bloc de manera radical. Espero superar aquest forat negre... i tornar a delitar-vos amb les meves ocurrències aviat. Si en teniu ganes només!

4 comentaris:

Ithilme ha dit...

Hola Nuria!Cuanto tiempo!!Que hay de tu vida??
Yo por ahora no demasiado estresada, pero ya llegará...

Nena, esto de acuerdo con todo lo que dices...

Espero que estés bien, y no te desanimes demasiado, aunque siempre hay malas noticias que nos hacen pesimistas.

Por cierto ya estas viviendo en bcn?? A ver si quedem!!
Un beso grande!!

la chica ha dit...

michoud!

benvinguda de nou a la blogsfera.

et desitjo molta creativitat i molta energia per seguir escrivint!

dErsu_ ha dit...

Oh, és que l'apocalipsi és un gènere molt popular, però té l'inconvenient que com no acaba d'arribar mai, cal anar canviant els adjectius que l'acompanyen.

Unknown ha dit...

he tornat qui sap si sí o si no.

gràcies pels ànims

i benvingut el nou lector