23/2/08

BOLLYWOOD vs. TECKTONIK




Com molts de vosaltres sabeu, des de la tardor, estic apuntada en un curset anomenat "Danses de Bollywood" on aprenem a ballar a l'estil de les coreografies de les pel·lícules rodades a Bombay (Mumbai). La nostra professora no té un especial interès en l'estil més pop d'algunes pel·lícules, sinó que li encanta la dansa més tradicional i folklòrica com kathak.

Ahir precisament vam veure una coreografia inspirada en danses kathak que surt a la famosa (almenys a la Índia) pel·lícula «Devdas» i que interpreta Madhuri Dixit, una gran ballarina. No us recomano que us descarregueu la pel·lícula sencera que dura 165 minuts i té un argument bastant avorrit i convencional: una noia anomenada Paro (Aishwarya Rai) i un noi, Devdas (interpretat pel conegudíssim actor de Índia Shahrukh Khan), que s'estimen no poden casar-se perquè les seves famílies s'hi oposen. Ella es casa amb un milionari i ell es dóna a la mala vida i a la beguda per oblidar... El final serà dramàtic. I malgrat això és una pel·lícula molt cara, cosa que es nota en la seva enorme riquesa visual (i és clar en el que s'han gastat en decorats, roba, actors, coreografies, etc.). Us recomano que mireu aquest vídeo que surt el final (molt dramàtic, si teniu curiositat en veure-la sencera no linqueu perquè us desvela com acaba la història).

La nostra professora de dansa de Bollywood pensa que «Devdas» és una de les grans pel·lícules de Bollywood, almenys pel que fa a les seves coreografies. És per això que ha escollit un fragment de la pel·lícula, en què Aishwarya Rai fa una dansa amb una espelma (Silsila ye Chaahat ka), per versionar-la, preparar-la i mostrar-lo en el festival del dia de la dansa. Si la veieu no us espanteu: la professora l'ha adaptat al nostre nivell... què no és molt.

Aquesta entrada es titula Bollywood vs. Tecktonik perquè fa uns dies vaig llegir en un diari sobre aquest ball, de moda a França des del 2000 i que tot just ara comença com a aparèixer en el nostre país. I quasi al mateix temps vaig rebre un email del J. amb aquest link. No tinc gaire paraules per descriure'l però m'ho passo molt bé veient vídeos al youtube i ballant-lo. Quasi tan bé com quan preparo la coreografia de Bollywood. Si la dansa índia pot emocionar-me, la tecno em fa riure. Si la dansa de Bollywood és prou flexible per adaptar-se a qualsevol context, el tecktonik va aparellat a un cert tipus de música*. Igualment feu una ullada per youtube a veure què trobeu...








En la foto teniu a Yelle, una altra filla de la generació Myspace francesa. La seva música no és tecktonik però em penso que la seva roba i el seu estil sí. L'he tret del bloc Cafe Mode...

_____________________________________________________________
* Sinó que li diguin a Yelle, que va haver d'adaptar la seva cançó "À cause des garçons" per aquest vídeo.





2 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Matty ha dit...

si, la tecktonic és un autèntic boom a França! I fa riure bastant, la veritat... Personalment crec que em quedo amb això de Bollybood!